Etusivu » Blogi » Oppiva IPA V1.0 – palautteet

Oppiva IPA V1.0 – palautteet

Kiitos palautteistanne! Oppivan IPAn versio 2.0 on jo julkaistu, joten on aika katsoa millaista palautetta olette antaneet ensimmäisestä versiosta. Palautteita voi kuitenkin antaa edelleen niin kauan kuin olutta kaupoissa riittää, ja kaikki annetut palautteet otetaan huomioon seuraavissa erissä!

Version 1.0 saamien palautteiden arvosanojen keskiarvo on tällä hetkellä 3.35. Tarkempi arvosanajakauma selviää alla olevasta kuvaajasta. Ensimmäinen versio sai siis todella hyviä arvosanoja: Yli 25% vastaajista antoi arvosanaksi 4, ja noin 80% kaikista arvosanoista oli vähintään 3!

Palautelomakkeessa pyydettiin myös arvioimaan hieman tarkemmin, mistä erityisesti piti tai ei pitänyt oluessa. Asteikko oli miinus kahdesta plus kahteen. Alla oleva kuvaaja näyttää annetun arvosanajakauman tuoksulle, maulle ja ulkonäölle.

Kaikki kolme kategoriaa saivat siit pääosin positiivista palautetta. Tämän lisäksi kysyttiin juotavuudesta ja humaloinnista. Humalointi selvästi jakaa mielipiteitä; vastauksia annettiin tasaisesti molempiin suuntiin.

Yksi mielenkiintoisimmista kysymyksistä on, vaikuttaako oluen juontitilanne annettuun arvosanaan. Alla olevassa kuvaajassa palautteet on jaoteltu juontitilanteen ja annetun arvosanan suhteen. Olutta juotiin eniten maistellen, mutta tasaisesti myös muissa tilanteissa. Jakaumissa on jonkin verran eroa, mutta keskimääräiset arvosanat ovat lähellä yleistä keskiarvoa. Alhaisin keskimääräinen arvosana (3.27) saatiin maistellessa ja korkein (3.65) juhliessa.

Ensimmäisestä versiosta siis pidettiin paljon, mutta mitä asioita kehittäisitte oluessa? Alla olevat pylväsdiagrammit valaisevat asiaa. Eniten toivottiin lisää aromihumalointia ja runkoa.

Palautelomakkeella kysytään myös, mitä asioita oluesta maistaa. Alla on visualisointi tuloksista. Isommalla tekstillä kirjoitettuja makuja on siis maistettu enemmän palautteiden perusteella. Alempana myös tarkempi pylväsdiagrammi samasta asiasta.

Ensimmäinen versio sai erinomaisen määrän palautteita, kiitos kaikille vaivaa nähneille! Versio 2.0 on siis jo julkaistu, joten seuraamme tiivisti sille tulevia palautteita ja julkaisemme niistä artikkelin myöhemmin kesällä. Ensimmäisen version palautteista on lähetetty personoitua palautetta jokaiselle sähköpostinsa jättäneelle, ja niitä lähetetään lisää kun palautteita kertyy!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *